MENU

Naar Brussel

Naar Brussel

Na een vroeg vertrek (06.30) en een interview van RTV Oost gingen we met 21 leerlingen, 2 docenten, 30 leden van het CDA Ommen en Monique Kleinsman, Statenlid van de provincie voor het CDA, op weg naar Brussel.
Vijf uur en een securitycheck later werden we warm ontvangen door Annie Schreijer-Pierik. We kregen een presentatie over hoe het Europees Parlement werkt en welke taken zij vervult binnen de Europese volkspartij, de Christendemocratische tak binnen het Europees Parlement.
Na de lunch kregen we een rondleiding door het gebouw, en mocht een bezoek aan de plenaire zaal natuurlijk niet ontbreken. Ook hier kregen wij een uitgebreide uitleg over de plaatsen van de parlementsleden, de tolken en de Europese commissie.
Daarna mochten de leerlingen hun vragen stellen.
Annie Schreijer-Pierik vertelde enthousiast en met veel anekdotes over haar werk in het Europees parlement. Om files te vermijden gingen wij op advies van de buschauffeur eerst het centrum van Brussel in om de kerstmarkt te bezoeken. Om kwart voor 7 zijn wij uit Brussel vertrokken richting Ommen.
Het was een ontzettende leuke en leerzame dag. Ook via deze nieuwsbrief willen wij Annie Schreijer-Pierik en het CDA te Ommen hartelijk danken voor deze uitnodiging om mee naar Brussel te gaan.
TVOost schreef hierover het volgende: TVOost