MENU

Ommer Ouder Raad

Ouderavond 23 maart: 'De verslavende digitale wereld' 

Gamen, smartphone, social media, youtube, netflix…….
De digitale wereld brengt veel goeds, maar de handleiding ‘hoe ga je ermee om?’ ontbreekt vaak. Hierdoor zijn jongeren geneigd zich erin te verliezen, maar weten ook ouders zich vaak geen raad hoe ze dit met hun kinderen aan kunnen gaan.

Daarom organiseert de Ommer OuderRaad een informatieavond op 23 maart a.s. In een interactieve sessie spreekt Laurens Veltman over de aantrekkingskracht van deze wereld op jongeren. Hij neemt je als ouder mee in de wereld van je puber. Hij geeft je inzicht in het digitale gedrag van je puber en geeft handvatten om in gesprek te komen met je puber over zijn belevingswereld.

Je bent van harte welkom op 23 maart a.s.! Ontvangst vanaf 19.15 uur, start om 19.30 uur.OOR staat voor Ommer Ouder Raad. Deze raad is ingesteld, omdat de school het belangrijk vindt om regelmatig contact te hebben met de ouders van haar leerlingen.

De OOR bestaat uit een aantal ouders, die elk schooljaar vijf keer vergadert met de directeur van de school. De OOR praat met de directeur over algemene schoolzaken, zoals onderwijsontwikkelingen, zorg binnen school, maar ook over de veiligheid op school en op weg naar school, ziekteverzuim en lesuitval.

De OOR denkt mee, adviseert, geeft haar mening, maar heeft geen beslissingsbevoegdheden. Om zo ook gezamenlijk te kunnen zorgen voor een school met een goed leer- en werkklimaat en een veilige sfeer voor de leerlingen.

In het schooljaar 2019-2020 vergadert de Ommer Ouder Raad op de volgende data:

donderdag 19 september

maandag 18 november

woensdag 15 januari

maandag 9 maart

woensdag 3 juni


 

Meepraten? Suggestie?

Wilt u meedenken, of heeft u opmerkingen/suggesties, dan kunt u mailen met
oor-ommen@vechtdalcollege.nl