MENU

vmbo theoretisch +

Deze leerroute is iets voor jou als je makkelijk leert en straks een vervolgopleiding wilt gaan volgen maar nog niet wilt kiezen. Je bent vooral theoretisch bezig en minder met de praktijk.

Leren plannen en huiswerk maken, leren presenteren, leren samenwerken, het hoort er allemaal bij. Les krijg je op verschillende manieren. Gewoon in de klas, maar ook in groepjes aan projecten.

De “plus” in deze leerroute betekent dat we vanaf leerjaar 3 veel tijd besteden aan de overstap naar het mbo, onder andere door het aanbieden van een beroepsgericht programma. Het is ook mogelijk om de ‘plus’ in te zetten voor een goede aansluiting naar het havo.

 

 

Het tweede leerjaar

Net als het eerste leerjaar, krijg je in het tweede leerjaar een breed vakkenpakket. Het opdoen van theoretische kennis en het aanleren van vaardigheden staan centraal.

 

 

Het derde leerjaar

Vanaf leerjaar 3 volg je een beroepsgericht programma. Je krijgt dan lesstof aangeboden uit de examenonderdelen van de sectoren Techniek, Zorg en Welzijn, Economie en Landbouw. Zo maak je kennis met beroepen in alle sectoren. Er wordt afwisselend gewerkt in groepjes en zelfstandig aan diverse thema’s.