MENU

vmbo basis

Ben jij een echte ‘doener’? Dan past vmbo-basis goed bij jou! De basisberoepsgerichte leerweg bereidt je voor op niveau 2 van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Het tweede leerjaar

Ga je na leerjaar 1 verder in de route vmbo-basis, dan krijg je naast algemene vakken zoals Nederlands en Engels, veel praktijkvakken.  Aan het einde van leerjaar twee kies je een ‘beroepsgerichtprogramma’.

Het derde leerjaar

In het derde leerjaar kies je een beroepsgericht programma. De keuze hangt af van je interesses. Misschien heb je zelfs al een idee wat je later wilt worden.

Wij hebben op school de leerlijnen:

  • Diensten: dit is een intersectoraal programma waarin de nadruk ligt op het aanleveren van vaardigheden. Bij Diensten oriënteer je je op de sectoren Groen, Sport en Recreatie, Welzijn en Economie en HBR  (Hotel, Bakkerij en Recreatie)
  • Techniek: in dit programma verken je je mogelijkheden op het gebied van installatie, elektra, metaal en bouw. Bij dit programma kun je aan het einde van leerjaar 4 de vervolgopleiding kiezen die het beste bij je interesse en vaardigheden past.
 

Heb je vragen? 

Heb je nog vragen of wil je graag een persoonlijk gesprek over bijvoorbeeld extra zorg? Stuur dan een mailtje naar Finanda Ruijs (f.ruijs@vechtdalcollege.nl) met daarin vermelding van je naam en telefoonnummer. Zij neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.