MENU

Telefoonlijn

Aan het begin van het schooljaar ontvang je van je mentor een zogenaamde telefoonlijn. De telefoonlijn is een overzicht per klas of cluster van alle telefoonnummers van de leerlingen, waarmee leerlingen snel een bericht aan elkaar kunnen doorgeven. Het werkt als een soort alarmlijn.

Ook wordt er gewerkt met groepsapps.

Hoe werkt de telefoonlijn?

De verst-weg-wonende leerling ontvangt als eerste een telefoontje van school met een bepaalde mededeling. Deze leerling (of ouders) belt (bellen) dit bericht door naar de twee of drie volgende leerlingen enz.  Als een telefoontje niet wordt opgenomen, belt je de volgende leerlinguit het schema. Zo blijft de ketenberichtgeving goed doorlopen.

We gebruiken de telefoonlijn vooral om het uitvallen van 1e lesuren te melden in verband met bijvoorbeeld ziekte van een docent. Uiteraard kunnen zo ook andere zaken snel doorgegeven worden.

 

Heb je vragen? 

Heb je nog vragen of wil je graag een persoonlijk gesprek over bijvoorbeeld extra zorg? Stuur dan een mailtje naar Finanda Ruijs (f.ruijs@vechtdalcollege.nl) met daarin vermelding van je naam en telefoonnummer. Zij neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.