MENU

PlusPunt

PlusPunt is een vaste plek op het Vechtdal College Ommen, waar leerlingen die extra hulp nodig hebben, kunnen worden opgevangen en begeleid. Deze leerlingen zijn bezig met hun reguliere schoolwerk, hebben gesprekken met hun begeleider, worden begeleid met plannen en het aanleren van leerstrategieën of pauzeren in het lokaal.

Er worden vaardigheden aangeleerd, waardoor de leerlingen zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Het doel van de begeleiding is het vergroten van de zelfredzaamheid van de leerlingen.

In PlusPunt is altijd een begeleider aanwezig. Het begeleidingsteam van PlusPunt bestaat uit PlusPunt-begeleiders en zorgcoördinatoren.

Leerlingen, ouders en docenten zijn positief over de resultaten. Leerlingen vinden het erg fijn om een plek van rust te hebben op school waar zij terecht kunnen. Ouders geven aan dat daardoor thuis ook meer rust is. Docenten merken dat leerlingen betere resultaten behalen en dat ook de reguliere leerlingen op deze manier meer aandacht krijgen en dus ook profiteren van de mogelijkheden van PlusPunt.

 

Heb je vragen? 

Heb je nog vragen of wil je graag een persoonlijk gesprek over bijvoorbeeld extra zorg? Stuur dan een mailtje naar Finanda Ruijs (f.ruijs@vechtdalcollege.nl) met daarin vermelding van je naam en telefoonnummer. Zij neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.