MENU

GGD IJsselland

 

Gezondheidsonderzoeken door GGD IJsselland

Elk kind heeft het recht om gezond en veilig te kunnen opgroeien. De gemeente waarin jullie wonen heeft onze afdeling Jeugdgezondheidszorg gevraagd kinderen en hun ouders hierbij te ondersteunen. Bijvoorbeeld door gezondheidsonderzoeken te doen en adviezen en vaccinaties te geven. Maar jullie kunnen ook tussendoor bij ons terecht. Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten denken graag met jullie mee.

Veel ouders kennen ons al van het consultatiebureau of de basisschool. Ook in de 2e en 4e klas van het voortgezet onderwijs komen wij bij leerlingen in de klas voor een gezondheidsonderzoek. De leerling ontvangt hier van tevoren informatie over via de post. Op school vullen leerlingen de digitale vragenlijst ‘Jij en je gezondheid’ in. Hierin staan vragen over gezondheid, eten, beweging, seks, roken, drinken en drugs maar ook of iemand lekker in zijn vel zit. Daarnaast meten en wegen we de leerlingen.

Gezondheidsonderzoeken van de GGD
https://www.ggdijsselland.nl/scholen-kindercentra/jeugdgezondheidszorg-op-school/voortgezet-onderwijs/

Adviezen
Na het invullen van de vragenlijst krijgen leerlingen meteen een paar adviezen. Ze kunnen doorklikken naar betrouwbare websites met informatie. Soms nodigen we een leerling nog uit voor een gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Bijvoorbeeld omdat de leerling hier zelf om vraagt of naar aanleiding van de vragenlijst.

Chatten met de GGD
Speciaal voor jongeren is er de website www.jouwggd.nl. Hier staat informatie over gezondheid met onderwerpen als lichaam, eten, bewegen, seks, roken, alcohol en drugs. Jongeren kunnen op deze site ook chatten of mailen met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

Tussendoor een vraag?
Als ouder weet u het beste hoe het met uw kind gaat. Maar twijfelt u ergens aan? Bel of mail ons. Of loop zonder afspraak binnen tijdens het inloopspreekuur! De tijden staan op onze website.

Contact afdeling Jeugdgezondheidszorg
Telefoon 088 443 07 02 (op werkdagen)
E-mail jeugdgezondheidszorg@ggdijsselland.nl
Website www.ggdijsselland.nl


Informatie over hoofdluis (via GGD): Hoofdluis

Informatie over eikenprocessierups (via GGD): GGD2020 IJsselland Poster Eikenprocessierups.pdf en GGD_Informatieblad_A4_Kindcentra_Algemeen.pdf

 

Heb je vragen? 

Heb je nog vragen of wil je graag een persoonlijk gesprek over bijvoorbeeld extra zorg? Stuur dan een mailtje naar Finanda Ruijs (f.ruijs@vechtdalcollege.nl) met daarin vermelding van je naam en telefoonnummer. Zij neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.